Przejdź do głównej zawartości

Upór, konsekwencja i cierpliwość - kluczowe w rolnictwie ekologicznym [wideo]

Produkcja ekologiczna w Polsce - na czym to polega? Rolnicy i przetwórcy opowiadają o swoich doświadczeniach dotyczących produkcji żywności eko z jednoczesnym poszanowaniem środowiska naturalnego. Projekt Jemy Eko realizuje Polska Izba Żywności Ekologicznej – Partner KSOW.


Czytaj więcej
źródło: pomorska.pl

Kilka słów o PIŻE z ich strony internetowej

Polska Izba Żywności Ekologicznej to grupa przedsiębiorców branży żywności ekologicznej zrzeszająca jej najważniejszych przedstawicieli, której i Ty możesz być częścią. Naszą misją jest propagowanie zdrowego stylu życia poprzez edukowanie polskiego społeczeństwa czym jest żywność ekologiczna, jaki jest proces jej produkcji oraz czym się różni od żywności konwencjonalnej. Szczególny nacisk kładziemy na oznakowanie certyfikowanej żywności - „Euro-liścia” w celu zwiększenia świadomości Polaków na temat różnic w składzie produktów posiadających certyfikat jakości, jak jest kontrolowana oraz jakie wymogi musi spełnić producent lub rolnik, by taki certyfikat uzyskać. Czytaj więcej

Komentarze

  1. Rolnictwo ekologiczne jest teraz bardzo popularne, dlatego uważam, że jest to korzystny biznes i warto na takie rolnictwo się przerzucić. Z czasem korzyści z niego płynące będą bardzo wysokie.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Bruksela odpuszcza 25% ekoziemi do 2030 roku – Zielony Ład na zakręcie

Europa chciała być zielonym liderem świata – miał być przełom, nowy rozdział w historii rolnictwa. Strategia „Od pola do stołu” z Zielonego Ładu zakładała, że do 2030 roku aż jedna czwarta gruntów w UE będzie przeznaczona pod rolnictwo ekologiczne. Czytaj więcej na tej stronie Źródło agroprofil.pl