Przejdź do głównej zawartości

Gospodarstw ekologicznych jest coraz mniej. Brakuje rąk do pracy

Po latach boomu liczba gospodarstw ekologicznych w Polsce zaczyna spadać. Z drugiej strony te, które produkują i dostarczają ekożywność, umacniają swoją pozycję na szybko rosnącym rynku.






Czytaj więcej

Polska Izba Żywności Ekologicznej to grupa przedsiębiorców branży żywności ekologicznej zrzeszająca jej najważniejszych przedstawicieli, której i Ty możesz być częścią.
Naszą misją jest propagowanie zdrowego stylu życia poprzez edukowanie polskiego społeczeństwa czym jest żywność ekologiczna, jaki jest proces jej produkcji oraz czym się różni od żywności konwencjonalnej. Szczególny nacisk kładziemy na oznakowanie certyfikowanej żywności - „Euro-liścia” w celu zwiększenia świadomości Polaków na temat różnic w składzie produktów posiadających certyfikat jakości, jak jest kontrolowana oraz jakie wymogi musi spełnić producent lub rolnik, by taki certyfikat uzyskać. Czytaj więcej

Farma Świętokrzyska: Jesteśmy rolnikami dla których uprawa ziemi to coś więcej, niż produkowanie warzyw i owoców.
Wierzymy, że każdy poprzez codzienne wybory żywieniowe może zmieniać świat – własny, swoich bliskich, lokalnych społeczności. Suma tych wyborów, pomnożona przez 7 mld, kształtuje sytuację globalną. Jednak wszystko zaczyna się od zawartości pojedynczego talerza. Zadbaj by Twój był pełen świeżych, soczystych, ekologicznych warzyw i owoców. Rozpocznij zmianę już dziś! Czytaj więcej

Komentarze

  1. Jest mniej gospodarstw, ale są bardziej nowoczesne, przez co mają o wiele wiekszą produkcję. Mniej strat, mniejsze zagrożenie nieurodzajem itd.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty z tego bloga

Najlepsze Gospodarstwo Ekologiczne 2019

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wspólnie z Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Radomiu organizują XII edycje konkursu na najlepsze gospodarstwo ekologiczne w 2019 roku. Jego celem jest przede wszystkim identyfikacja i szerzenie dobrych praktyk w zakresie rolnictwa ekologicznego, wdrażanie takich rozwiązań w gospodarstwach rolnych oraz rozpowszechnianie wiedzy z zakresu rolnictwa ekologicznego.