Przybywa konsumentów, którzy są gotowi zapłacić więcej za towar o unikalnych walorach smakowych. Większość sieci handlowych w swojej ofercie ma towary oznaczone jako „bio” bądź też z certyfikatem rolnictwa ekologicznego. Klienci poszukują nie tylko surowych warzyw i owoców, dlatego warto pomyśleć o założeniu małej fabryki żywności ekologicznej.
Czytaj więcej
źródło: tygodnik-rolniczy.pl
Kilka słów z Wikipedii o bio
Żywność ekologiczna, w skrócie eko lub bio – określenie żywności produkowanej metodami rolnictwa ekologicznego z dbałością o wyeliminowanie używania nawozów sztucznych i pestycydów. W Unii Europejskiej obowiązuje logo (tzw. euroliść), którym oznacza się żywność pochodzącą z produkcji ekologicznej i po którym można ją rozpoznać w sklepach. Czytaj więcej
źródło: pl.wikipedia.org
Czytaj więcej
źródło: tygodnik-rolniczy.pl
Kilka słów z Wikipedii o bio
Żywność ekologiczna, w skrócie eko lub bio – określenie żywności produkowanej metodami rolnictwa ekologicznego z dbałością o wyeliminowanie używania nawozów sztucznych i pestycydów. W Unii Europejskiej obowiązuje logo (tzw. euroliść), którym oznacza się żywność pochodzącą z produkcji ekologicznej i po którym można ją rozpoznać w sklepach. Czytaj więcej
źródło: pl.wikipedia.org
Rolnictwo ekologiczne to ostatnio temat numer jeden w moim życiu. W moim gospodarstwie staram sie korzystac tylko z ekologicznych sposobów. Zainteresowanym rolnictwem polecam serdecznie https://www.syngenta.pl/uprawy/zboza/pszenica-ozima .
OdpowiedzUsuń