Przejdź do głównej zawartości

Jak rolnictwo ekologiczne wpływa na bezpieczeństwo żywności?

„W dobie epidemii koronawirusa każde skracanie łańcucha dostaw powinno być rozpatrywane jako zachowanie, które poprawia bezpieczeństwo żywności”, przekonuje w rozmowie z EURACTIV.pl Piotr Kijanka, rolnik prowadzący ekologiczne gospodarstwo.


Czytaj więcej
źródło: euractiv.pl

Kilka słów z Wikipedii o koronawirusach

Koronawirusy – gatunki wirusów, należących do podrodziny Coronavirinae z rodziny Coronaviridae w rzędzie Nidovirales. Podrodzina Coronavirinae podzielona została na cztery rodzaje: alfa-(ang.), beta-(ang.), gamma-(ang.) i deltakoronawirusy(ang.) (łac. Alphacoronavirus, Betacoronavirus, Gammacoronavirus i Deltacoronavirus). Nosicielami poszczególnych gatunków mogą być ssaki lub ptaki. Czytaj więcej
źródło: pl.wikipedia.org

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Bruksela odpuszcza 25% ekoziemi do 2030 roku – Zielony Ład na zakręcie

Europa chciała być zielonym liderem świata – miał być przełom, nowy rozdział w historii rolnictwa. Strategia „Od pola do stołu” z Zielonego Ładu zakładała, że do 2030 roku aż jedna czwarta gruntów w UE będzie przeznaczona pod rolnictwo ekologiczne. Czytaj więcej na tej stronie Źródło agroprofil.pl