Już prawie miesiąc obowiązuje w całej Unii Europejskiej rozporządzenie dotyczące produkcji ekologicznej oraz znakowania produktów ekologicznych. Tymczasem liczba gospodarstw ekologicznych w kraju nie powiększa się. Uprawy ekologiczne nie zajmują pierwszych miejsc w rankingach popularności. Jak więc w tej sytuacji zrealizować strategię „Od pola do stołu”?
Czytaj więcej
źródło: agrofakt.pl
Komisja Europejska 20 maja 2020 r. przyjęła Komunikat w sprawie Strategii „od pola do stołu” na rzecz sprawiedliwego, zdrowego i przyjaznego dla środowiska systemu żywnościowego. Strategia „Od pola do stołu” jest elementem Zielonego Ładu. Uwzględnia ona w kompleksowy sposób wyzwania związane ze zrównoważonymi systemami żywnościowymi i podkreśla znaczenie związków między zdrowiem ludzi, zdrowiem społeczeństwa i zdrowiem planety. Czytaj więcej
źródło: gov.pl
Czytaj więcej
źródło: agrofakt.pl
Komisja Europejska 20 maja 2020 r. przyjęła Komunikat w sprawie Strategii „od pola do stołu” na rzecz sprawiedliwego, zdrowego i przyjaznego dla środowiska systemu żywnościowego. Strategia „Od pola do stołu” jest elementem Zielonego Ładu. Uwzględnia ona w kompleksowy sposób wyzwania związane ze zrównoważonymi systemami żywnościowymi i podkreśla znaczenie związków między zdrowiem ludzi, zdrowiem społeczeństwa i zdrowiem planety. Czytaj więcej
źródło: gov.pl
Komentarze
Prześlij komentarz