Przejdź do głównej zawartości

Światowy Dzień Żywności. Czy rolnictwo ekologiczne to rolnictwo przyszłości?

Wysokie emisje gazów cieplarnianych, zanieczyszczenie wód i gleby hormonami i antybiotykami, gigantyczne zużycie wody pitnej, rosnące ryzyko kolejnych pandemii i wylesianie. To tylko niektóre z „grzechów” rolnictwa. 16 października, w Światowym Dniu Żywności, WWF Polska i Fundacja im. Heinricha Bölla zwracają uwagę na największe problemy związane z globalnym systemem żywnościowym.

Czytaj więcej
źródło: infowire.pl

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Bruksela odpuszcza 25% ekoziemi do 2030 roku – Zielony Ład na zakręcie

Europa chciała być zielonym liderem świata – miał być przełom, nowy rozdział w historii rolnictwa. Strategia „Od pola do stołu” z Zielonego Ładu zakładała, że do 2030 roku aż jedna czwarta gruntów w UE będzie przeznaczona pod rolnictwo ekologiczne. Czytaj więcej na tej stronie Źródło agroprofil.pl