Przejdź do głównej zawartości

Dlaczego Polacy nie kupują żywności ekologicznej? Rozmowa z Urszulą Sołtysiak – współtwórczynią ruchu rolnictwa ekologicznego w Polsce

Polacy wydają na żywność eko poniżej 10 euro rocznie, w Danii czy Szwajcarii – 350 euro. Jest w Polsce znacznie droższa – średnio o 50 proc. więcej od zwykłej. Czytaj więcej

źródło: oko.press

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Najlepsze Gospodarstwo Ekologiczne 2019

Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wspólnie z Centrum Doradztwa Rolniczego Oddział w Radomiu organizują XII edycje konkursu na najlepsze gospodarstwo ekologiczne w 2019 roku. Jego celem jest przede wszystkim identyfikacja i szerzenie dobrych praktyk w zakresie rolnictwa ekologicznego, wdrażanie takich rozwiązań w gospodarstwach rolnych oraz rozpowszechnianie wiedzy z zakresu rolnictwa ekologicznego.