Przejdź do głównej zawartości

Gantner: Widać silny wzrost sprzedaży żywności ekologicznej

Widać bardzo silny wzrost sprzedaży żywności ekologicznej, widać też trend na clean label, czyli na produkty o najmniejszej ilości składników i najmniejszej ilości dodatków do żywności - mówi w rozmowie z portalspozywczy.pl Andrzej Gantner, dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności.






Czytaj więcej
źródło: sadyogrody.pl

Polska Federacja Producentów Żywności została powołana w celu zapewnienia efektywnego współudziału podmiotów gospodarczych w tworzeniu prawnych, organizacyjnych i ekonomicznych warunków rozwoju sektora żywnościowego, jednej z największych i najsilniejszych gałęzi polskiej gospodarki. Członkami PFPŻ są wiodące firmy i organizacje związane z szeroko rozumianym rynkiem żywności w Polsce. Od wielu lat pomagamy im w budowaniu mocnej pozycji na tym rynku. Czytaj więcej

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Bruksela odpuszcza 25% ekoziemi do 2030 roku – Zielony Ład na zakręcie

Europa chciała być zielonym liderem świata – miał być przełom, nowy rozdział w historii rolnictwa. Strategia „Od pola do stołu” z Zielonego Ładu zakładała, że do 2030 roku aż jedna czwarta gruntów w UE będzie przeznaczona pod rolnictwo ekologiczne. Czytaj więcej na tej stronie Źródło agroprofil.pl