Widać bardzo silny wzrost sprzedaży żywności ekologicznej, widać też trend na clean label, czyli na produkty o najmniejszej ilości składników i najmniejszej ilości dodatków do żywności - mówi w rozmowie z portalspozywczy.pl Andrzej Gantner, dyrektor generalny Polskiej Federacji Producentów Żywności.
Czytaj więcej
źródło: sadyogrody.pl
Polska Federacja Producentów Żywności została powołana w celu zapewnienia efektywnego współudziału podmiotów gospodarczych w tworzeniu prawnych, organizacyjnych i ekonomicznych warunków rozwoju sektora żywnościowego, jednej z największych i najsilniejszych gałęzi polskiej gospodarki. Członkami PFPŻ są wiodące firmy i organizacje związane z szeroko rozumianym rynkiem żywności w Polsce. Od wielu lat pomagamy im w budowaniu mocnej pozycji na tym rynku. Czytaj więcej
Czytaj więcej
źródło: sadyogrody.pl
Polska Federacja Producentów Żywności została powołana w celu zapewnienia efektywnego współudziału podmiotów gospodarczych w tworzeniu prawnych, organizacyjnych i ekonomicznych warunków rozwoju sektora żywnościowego, jednej z największych i najsilniejszych gałęzi polskiej gospodarki. Członkami PFPŻ są wiodące firmy i organizacje związane z szeroko rozumianym rynkiem żywności w Polsce. Od wielu lat pomagamy im w budowaniu mocnej pozycji na tym rynku. Czytaj więcej
Komentarze
Prześlij komentarz